EVENT CONFEDERATION

Event Confederation is opgericht in volle Covid-19 crisis, met als ambitie de krachten van alle Belgische spelers in de ‘live’ sector te bundelen.

Wie schuift mee aan bij Event Confederation?

Enkel erkende vakverenigingen kunnen lid worden van Event Confederation. Niet erkende vakverenigingen kunnen aansluiten als toetredend lid; Event confederation zal hen helpen zich professioneel te organiseren en hen bij te staan in het bekomen van een erkenning.

Event Confederation heeft een groep van ‘Captains of Industry’ rondom zich verzameld: leidende persoonlijkheden uit de sport-, festival- en entertainment-sector.

Ook individuele merken en bedrijven kunnen zich verbinden met de Event Confederation als Industry Partner bij bepaalde evenementen of overlegmomenten.

De brede belangen van de ‘live’ sector behartigen

De doelstelling van deze nationale confederatie is om de brede belangen van iedereen in de ‘live’ sector te behartigen. Het maatschappelijke én economische belang van onze sector dient immers structureel zichtbaar gemaakt te worden voor alle stakeholders: beleidsmakers, media, opinieleiders, het brede publiek en actoren uit en rond de sector. Nog al te vaak worden we aanzien als een ‘vrijetijdsbesteding’ en niet als een economisch belangrijke sector en exportproduct voor onze regio’s. Een federale politiek vertegenwoordiging van de eventsector is één van de strijdpunten.

De Event Confederation heeft de bedoeling om – samen met de academische wereld – de sector structureel in kaart te brengen, de evolutie van onze sector pro-actief te documenteren en te communiceren met alle stakeholders.

Daarnaast wil Event Confederation inzetten op het verbinden van de sector: door krachten te bundelen, meer eenheid te creëren onder de verschillende verenigingen en een groter draagvlak te creëren om gezamelijke objetieven na te streven.

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

  • Advies bij eerstelijnsvragen
  • Behartiging van (collectieve) belangen
  • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
  • Eigen online bedrijfsprofielpagina
  • Mogelijke participatie bij werkgroepen
  • Onderzoeksresultaten en rapporten
  • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
  • Templates en voorbeelddocumenten
  • Toegang tot onze nieuwsbrieven
  • Toegang tot events van partners

Febelux

Beroepsfederatie voor beurs-, congres- en eventindustrie

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 484 05 66 88
+32 (0) 2 474 83 90
info@febelux.com
https://www.febelux.com