STICHTERSDUO ALUVISION BREIDT STERK LEADERSHIP UIT MET AANSTELLING VAN NIEUWE CEO

Wereldwijde marktleider modulaire systemen en leds voor standenbouw en events gebruikt Covid19 om nieuwe sector aan te boren: leefunits voor in de tuin

Aluvision, de wereldwijde marktleider voor hoogstaande modulaire systemen en LED-oplossingen, zowel voor in- en outdoor standenbouw en evenementen, heeft met Peter Desmet voor het eerst een externe CEO aangesteld. Onder zijn impuls moet de onderneming nog sneller én duurzamer kunnen innoveren. Tegelijkertijd lanceert Aluvision de nieuwe productlijn ‘Puro’: hippe leefunits die voor een vakantiegevoel in de tuin zorgen. Aangezien de standenbouw- en eventsector door Covid19 volledig werden stilgelegd, hebben de eigenaars van Aluvision beslist om hun productaanbod te verbreden door in te spelen op het ‘staycation’-gevoel, waarbij mensen vakantie houden in hun eigen tuin.

De positieve kanten van Covid19
Ann Vancoillie en Dirk Deleu, de oprichters van Aluvision, hebben van de Covid19-crisis gebruik gemaakt om hun met Onderzoek & Ontwikkeling-team (R&D) een nieuwe productlijn uit te werken, genaamd ‘Puro’, leefunits voor in de tuin. Vlak voor Covid19 beleefde Aluvision op de EuroShop-beurs, de hoogmis voor standen en evenementen, een piek met een verwachte omzetgroei van 30%. Een week daarna viel alles stil door Covid19, nu al anderhalf jaar lang. Oprichtster Ann Vancoillie: “Wij hebben de vrijgekomen tijd gebruikt om onze ingenieurs een nieuwe uitdaging te geven, nl. de principes van onze hoogstaande modulaire systemen die in de standenbouw en events worden gebruikt, nu toe te passen op de vrijetijdsector. Zo hebben we van 2020, ons lastigste jaar ooit, het meest innovatieve jaar ooit gemaakt”.

Inspelen op staycation-trend

Gezien Covid19 iedereen heeft verplicht om zijn vakantie veel meer thuis door te brengen, worden er ook veel meer middelen besteed aan het opwaarderen van de tuin. Medeoprichter Dirk Deleu: “Sommige mensen plaatsen een zwembad, anderen zijn op zoek naar een plek waar ze in alle rust kunnen relaxen of kunnen werken, maar dan niet van achter een bureau binnen, maar buiten in de natuur”. De leefunits (ook wel cabana’s genoemd) zijn duurzaam, mooi van design, feel & look en zijn in een paar uur opgebouwd. Bovendien kunnen ze op maat worden gemaakt met veel opties zoals bv ingebouwde LED-verlichting en mobile invulpanelen…

Nieuwe CEO moet innovatie-proces versnellen

De eigenaars Vancoillie en Deleu, die van hun familiebedrijf Aluvision in nog geen 20 jaar tijd de wereldwijde marktleider hebben gemaakt van modulaire systemen voor de standenbouw en eventsector, hebben nu met Peter Desmet voor het eerst een externe CEO aangesteld. Ann Vancoillie: “Wij hebben gemerkt en beseft dat we veel meer waarde voor het bedrijf kunnen creëren als we onze handen en geest vrij hebben, en zodoende extra tijd kunnen steken in het ondernemen en innoveren. Zo hebben we op amper één jaar tijd met Puro een nieuwe productlijn op de markt gezet die een volledig nieuwe consument aanspreekt. Dit besef heeft ons ertoe gebracht om een externe CEO te zoeken.”

Met Peter Desmet heeft Aluvision een doorwinterde manager aan boord gehaald. Peter Desmet: “Ik neem de algemene leiding van dit prachtig bedrijf op mij, terwijl Ann en Dirk de strategische koers verder kunnen uitzetten. Op die manier kunnen we samen veel sneller inspelen op nieuwe trends en veranderende markttendenzen. Deze manier van werken zal ons toelaten om te accelereren en ons wereldwijde marktleiderschap verder te bestendigen.” Desmet heeft zijn sporen als general manager verdiend bij ondermeer Beaulieu International Group, Vandermaliere en Renson. Hij heeft ook een jarenlange internationale ervaring achter de rug.

 

Over Aluvision

Aluvision, dat werd opgericht in 2003, is wereldwijd marktleider in hoogstaande modulaire systemen voor de standenbouw en eventsector, en bereikt met hun nieuwe productlijn ‘Puro’ nu ook de leisure outdoor markt. Het familiebedrijf is in volle eigendom van stichter-eigenaars Ann Vancoillie en Dirk Deleu en werkt wereldwijd met duizenden partners, veelal standenbouwers zoals het zusterbedrijf Creaplan. Meer dan 90% van deze partners zijn internationale klanten. Aluvision bezit twee productiebedrijven: namelijk in Deinze, waar ook R&D is gevestigd, en in Atlanta (US).

 

https://www.aluvision.com/nl/nieuws/nieuwsblog/Stichtersduo-Aluvision-breidt-sterk-leadership-uit-met-aanstelling-van-nieuwe-CEO

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

 • Advies bij eerstelijnsvragen
 • Behartiging van (collectieve) belangen
 • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Eigen online bedrijfsprofielpagina
 • Mogelijke participatie bij werkgroepen
 • Onderzoeksresultaten en rapporten
 • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
 • Templates en voorbeelddocumenten
 • Toegang tot onze nieuwsbrieven
 • Toegang tot events van partners
 • Voordeeltarief activiteiten B.E.S.A.

Febelux

Beroepsfederatie voor beurs-, congres- en eventindustrie

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 484 05 66 88
+32 (0) 2 474 83 90
info@febelux.com
https://www.febelux.com