DEADLINE BRUSSELS GARANTIEFONDS EN ADVANCE LENING 31/05

Indien u in aanmerking wil komen voor het Brussels garantiefonds of voor de Advance lening dient u uw dossier in te dienen voor 31 mei 2022.

Ter herinnering:

 

Het Brusselse garantiefonds: 

De Brusselse regering keurde een besluit goed waarmee een Garantiefonds wordt opgericht voor de evenementensectoren, om de organisatoren te kunnen dekken voor financiële verliezen ten gevolge van het feit dat evenementen om gezondheidsredenen werden afgelast of uitgesteld of dat beperkingen werden opgelegd qua bezoekersaantallen.

Het Garantiefonds is bedoeld voor elke Brusselse onderneming die op Brusselse bodem een evenement organiseert. Het evenement moet van tijdelijke aard zijn, moet tegen betaling voor het publiek toegankelijk zijn en verband houden met kunst, ontspanning of vrije tijd (hierbij inbegrepen de handelsbeurzen en congressen).

https://www.start-invest.be/Evenementgarantie-indiening-verlengd-tot-31-mei-2022?lang=fr

 

De Advance lening: 

De ondernemingen uit de evenementen- en cultuursector hadden het zwaar te verduren door de beperkingen die in het kader van de strijd tegen de verspreiding van COVID-19 werden opgelegd, en ze ervaren nog steeds de gevolgen van een onzekere toekomst. Om hen te helpen om hun activiteiten weer op te starten na enkele maanden lang gesloten of aan banden gelegd geweest te zijn, voert de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een nieuwe economische steunmaatregel in, in de vorm van een Advance-lening dat de geldelijke middelen moet financieren.

Deze Advance-leningen worden aangeboden aan de voordelige rentevoet van 2% ; het gaat over bedragen tussen 10.000 en 150.000 euro, terug te betalen in een periode van 36 maanden na een moratorium van 12 maanden. Ze zijn voorbehouden voor ondernemingen die ten minste één vestigingseenheid hebben in het Brusselse Gewest.

https://www.start-invest.be/Advance-lening?lang=fr

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

  • Advies bij eerstelijnsvragen
  • Behartiging van (collectieve) belangen
  • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
  • Eigen online bedrijfsprofielpagina
  • Mogelijke participatie bij werkgroepen
  • Onderzoeksresultaten en rapporten
  • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
  • Templates en voorbeelddocumenten
  • Toegang tot onze nieuwsbrieven
  • Toegang tot events van partners

Febelux

Beroepsfederatie voor beurs-, congres- en eventindustrie

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 484 05 66 88
+32 (0) 2 474 83 90
info@febelux.com
https://www.febelux.com