Creaplan zet groeistrategie verder met overname Bulik Standbouw

PERSBERICHT – 27 AUGUSTUS 2020

Creaplan uit Nazareth, gespecialiseerd in standen, interieurs en displays, neemt de standbouwactiviteiten van Bulik uit Izegem over. Daarmee vergroot de Belgische marktleider zijn internationale klantenportefeuille.

De overname kadert in de dubbele groeistrategie die Creaplan hanteert. Walter Mastelinck, bestuurder en mede-aandeelhouder, vertelt. “Enerzijds groeien we organisch, anderzijds willen we groeien door middel van acquisities van zowel Belgische als buitenlandse bedrijven met een gelijkaardig of aanvullend aanbod. De overname van de standenbouwactiviteit van Bulik past volledig in deze groeistrategie.”

Match in visie en aanpak
Bulik is een mooie aanvulling voor Creaplan, zo vertelt CEO Michael Debaveye. “We zien het als een mooie opportuniteit om hun klanten op te nemen in onze structuur. Bulik heeft net als Creaplan jaren ervaring met klanten uit verschillende sectoren. Hun in-house productie met getalenteerde vakmensen, voorkeur voor hoogkwalitatieve materialen en innovatieve aanpak sluiten naadloos aan bij onze visie.”

Bulik blijft actief
Bulik schuift zijn activiteiten als standenbouwer door naar Creaplan, maar blijft actief als creatieve dienstverlener. “De huidige omstandigheden hebben onze stap wat bespoedigd, maar liggen niet aan de oorsprong van de overname. Familiale omstandigheden zorgen ervoor dat we een gestructureerder leven willen, in een minder deadlinegerelateerde sector. We blijven echter creatief bezig.” Bulik Standbouw wordt Bulik 2.0 en gaat zich focussen op displays, pop-ups, micro-events, marketing en allerlei creatieve bezigheden. “Gaandeweg zullen we onze nieuwe corebusiness ontdekken en zullen we ondervinden voor welke competenties onze klanten ons het meest appreciëren”, aldus Sofie van Bulik 2.0.

Sterk uit de crisis
Creaplan is de laatste maanden niet bij de pakken blijven zitten. COO Vincent Lievens vertelt. “Hoewel de coronacrisis een onmiskenbare impact op de eventsector heeft gehad, hebben wij door covid versneld onze verdere verbreding van activiteiten doorgevoerd, met name die van interieurs en displays.”

Over Creaplan
Creaplan is Belgisch marktleider op gebied van standenbouw, interieurdesign en displays. Met een team van 50 vaste medewerkers en een 80-tal freelancers ontwerpt en realiseert het bedrijf uit Nazareth standen en interieurs voor zowel KMO’s als multinationals over heel Europa.

 

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

 • Advies bij eerstelijnsvragen
 • Behartiging van (collectieve) belangen
 • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Eigen online bedrijfsprofielpagina
 • Mogelijke participatie bij werkgroepen
 • Onderzoeksresultaten en rapporten
 • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
 • Templates en voorbeelddocumenten
 • Toegang tot onze nieuwsbrieven
 • Toegang tot events van partners
 • Voordeeltarief activiteiten B.E.S.A.

Febelux

Beroepsfederatie voor de Live Communication & Eventsector

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 498 87 01 02
+32 (0) 2 474 83 90
[email protected]
https://www.febelux.com