CONCEPTEXPO WORDT PLUO

CONCEPTEXPO wordt PLUO en versnelt haar ontwikkeling in permanente inrichting. De Belgische leider in stands neemt nu de vorm aan van een “bedrijf met een missie”.

 

Waver, 9 oktober 2023 – Conceptexpo, de Belgische leider in stands, deelt mee dat het haar naam wijzigt in PLUO, een toonaangevende speler in de transitie van een sector in volle evolutie.  PLUO symboliseert de evolutie van het bedrijf door de transformatie van haar bestuur naar een samenwerkingsmodel. Het is vastberaden om haar ontwikkeling te versnellen. De missie van PLUO is om een positieve impact te hebben op de wereld. Deze missie is nu geformaliseerd in de statuten van het bedrijf.

 

Een transformatie die werd versneld door de pandemie

De COVID-19 pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op de sector van beurzen en tijdelijke stands. De hele sector, en Conceptexpo in het bijzonder, verkende daarom nieuwe horizonten, zoals permanente inrichtingen. Deze periode leidde tot een sterke uitbreiding van haar activiteiten. Er volgde een aanzienlijke groei, met name in de sectoren apotheek en kantoor.

Het bedrijf streeft naar meer autonomie, verantwoordelijkheid en banden tussen haar medewerkers. Daarom werd het bestuur omgevormd tot een samenwerkingsmodel: elke medewerker voelt zich betrokken en kan groeien, terwijl hij of zij bijdraagt aan een zinvol collectief project.

Op het terrein betekent dit: een nieuwe teamorganisatie, meer autonomie en individuele verantwoordelijkheid, talentontwikkeling en besluitvorming.

“We zijn ervan overtuigd dat de meest innoverende ideeën samen worden gecreëerd en verbeterd, op basis van collectieve intelligentie. Deze filosofie vormt ook de basis van de relatie met onze klanten en van de manier waarop we onze projecten beheren”, zegt Alain Pajot, Co-CEO van het bedrijf.

 

Meer durven met PLUO

De naam PLUO vertegenwoordigt de filosofie van het bedrijf. De letter “O” staat voor de toewijding aan “Oser Plus” [Meer durven], circulariteit en lokale productie. PLUO symboliseert ook de “Plus de Lien” [Meer banden], die de teams creëren via inrichtingen waarin ontmoetingen worden aangemoedigd.

De 70 medewerkers van het bedrijf, allemaal gevestigd in Waver, werken op verschillende gebieden van interieurinrichting. Ze zorgen voor een balans tussen vakmanschap en digitale technieken: een essentieel hulpmiddel om ideeën te visualiseren en vervolgens tot leven te brengen. En voor een nog grotere diversiteit staat het timmerwerkteam – waarvan de productie voor 100% in lokale werkplaatsen wordt uitgevoerd – ook open voor externe architecten en designers wanneer een project dit rechtvaardigt.

Thomas Blake, Co-CEO: “Door deze nieuwe naam in te voeren, zetten we ons in voor meer circulariteit en bevorderen we lokale productie .Ons doel is om ruimtes te creëren die mensen samenbrengen. We zijn partners van degenen die durven te investeren in ontmoetingsplaatsen en die durf willen we met hen delen”.

 

Een verandering in bedrijfsactiviteiten

PLUO ontwikkelt zich ook in haar kernactiviteiten en biedt nu diensten voor de analyse van bezoekersgegevens in de stands, zodat elke klant in staat is om het rendement van de inrichtingen te meten. Het bedrijf is ook een pionier in haar sector door het aanbieden van een CO2-impactcalculator. Dit maakt klanten bewuster en biedt mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen.

Net als in de museumwereld wil PLUO haar expertise in de productie van meubilair op maat ook inzetten voor architecten en designers die kantoorinrichtingen ontwerpen.

 

Een concreet engagement voor een duurzame toekomst

De visie van de managers beperkt zich niet tot winstgevendheid. PLUO zet zich volop in om haar impact op het milieu tot een minimum te beperken. Dit streven naar een positieve impact is vastgelegd in de statuten, waardoor PLUO een bedrijf met een missie is geworden. Concreet heeft PLUO een B Corp certificeringsproces opgestart. Het heeft de start-up Climact uit Leuven de opdracht gegeven om een volledige koolstofevaluatie van haar activiteiten uit te voeren. Het doel is duidelijk: de CO2-uitstoot tegen 2030 met 50% verminderen.

Deze ambitieuze weg heeft al concrete vormen aangenomen: de installatie van 2.500m² fotovoltaïsche panelen die meer dan de helft van de energiebehoeften dekken, de bepaling van een specifieke koolstofvoetafdruk voor elke activiteit, een productie die volledig in België wordt uitgevoerd, de keuze van materialen op basis van hun graad van circulariteit (hergebruik, recyclage en/of levenscyclus), enz…

 

Alain Pajot: “We streven ernaar om ons licht te laten schijnen op de wereld om ons heen. En als onze acties een impact hebben op het milieu en het leven in het algemeen, dan zetten onze teamgenoten, partners en gemeenschappen zich samen met ons in om ervoor te zorgen dat deze impact zo positief mogelijk is”.

Thomas Blake voegt eraan toe: “Vandaag begeleiden we onze klanten op de weg naar duurzaamheid. We helpen hen om het succes van hun ruimtes te maximaliseren. Tegelijkertijd is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze bedrijfsactiviteiten. Samen willen we meer durven: meer banden, een meer inclusieve aanpak, meer duurzaamheid, meer betekenis.

 

______________________________________________________________________________________

Over PLUO

PLUO, vroeger bekend als Conceptexpo, is de Belgische leider op het gebied van permanente inrichting, beursstands en timmerwerk op maat. PLUO is een pionier op het gebied van gezamenlijk bestuur. Het bedrijf heeft een missie en zet zich in om ruimtes te creëren die mensen samenbrengen. Tegelijkertijd streeft het een visie van duurzaamheid en positieve impact na.

Het bedrijf is gevestigd in Waver en telt 70 medewerkers. Het is actief in de sectoren stands, apotheek, detailhandel en musea. Het combineert ambachtelijke en digitale technologie en genereert bijna 200 inrichtingsprojecten per jaar. Hieronder vindt u een aantal van de meest emblematische projecten:

 • De stands van de Groep D’ieteren op het Autosalon
 • De inrichting van de receptie en food corner van de nieuwe BNP-kantoren in Brussel
 • De transformatie van het Eurospace Center in Redu
 • De inrichting van de Stichting Soma in Brussel
 • De inrichting van het vlaggenschip Lucien in Brussel
 • De inrichting van de Servais apotheken in Brussel en Waals-Brabant

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.pluo.be.

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

 • Advies bij eerstelijnsvragen
 • Behartiging van (collectieve) belangen
 • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Eigen online bedrijfsprofielpagina
 • Mogelijke participatie bij werkgroepen
 • Onderzoeksresultaten en rapporten
 • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
 • Templates en voorbeelddocumenten
 • Toegang tot onze nieuwsbrieven
 • Toegang tot events van partners

Febelux

Beroepsfederatie voor beurs-, congres- en eventindustrie

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 484 05 66 88
+32 (0) 2 474 83 90
info@febelux.com
https://www.febelux.com