Wereldprimeur: coating houdt meubilair 1 jaar virusvrij

Flexfurn gebruikt revolutionaire toepassing van iProtect Group

Het Belgische bedrijf Flexfurn biedt als eerste ter wereld event- en horecameubilair aan dat na behandeling met een speciale transparante en geurloze coating, minstens één jaar lang alle bacteriën en virussen, zoals Covid-19, afbreekt. Daarmee is besmetting via aanraking met het meubilair uitgesloten. Een hele geruststelling voor personeel en klanten van horecazaken, maar ook van kantoren, winkels, sportcentra, speelpleinen, enzovoort.
Flexfurn maakt voor deze primeur gebruik van CleanCoat™, een revolutionair, internationaal gecertificeerd, biologisch product dat door het Belgische bedrijf iProtect Group in de Benelux wordt geïntroduceerd voor hotel- en horeca toepassingen. Via een holistische benadering met het hele productengamma blijven meubilair, deurklinken, airco en zelfs volledige hotelkamers of wachtzalen, gegarandeerd virusvrij. Het hoeft geen betoog dat de vraag naar deze toepassingen enorm is, nu bedrijven en voorzieningen onder strikte voorwaarden de activiteiten kunnen hervatten.

iProtect Group is een samenwerkingsverband waarbij de expertise van diverse Belgische ondernemingen wordt gebundeld tot één allesomvattende dienstverlening. Het uitgangspunt is de visie dat ieder mens het recht heeft om zich op elke plaats veilig te voelen. Dit vertaalt zich in de wetenschappelijke gevalideerde en door Volksgezondheid erkende techniek (*), waarbij de gespecialiseerde toepassing van een gamma biologische producten garant staat voor een integrale virusvrije omgeving. De firma GreenX, die voor de Benelux de exclusieve rechten heeft op dit product, decontamineert met één van de producten bijvoorbeeld momenteel honderdduizenden mondmaskers en schorten mee voor hergebruik.

Naast GreenX maakt ook ABN Klimatisatie uit Bilzen deel uit van iProtect Group. Het bedrijf is specialist in cleanrooms, airconditioning, ventilatie en luchtkanaalreiniging. Zij brengen hun jarenlange ervaring bij in de hygiënische luchtbehandeling volgens de strengste normen.

De krachtenbundeling leidt nu tot een unieke, holistische aanpak die op basis van uitgebreide wetenschappelijke en Europees gecertificeerde studies, de hoogste standaard belooft op het vlak van gasten-bescherming. De werkwijze gebeurt in 5 diverse stappen (zie onder).

Virusvrij meubilair: een wereldprimeur!
Eén van de eerste gebruikers van de iProtect Group-producten is meubelfabrikant Flexfurn, die een exclusieve samenwerking met iProtect Group heeft afgesloten. Dit Belgische bedrijf met hoofdkantoor in Tessenderlo, zal voortaan alle stoelen, tafels en andere materialen voor de verkoop en verhuurmarkt, aanbieden met CleanCoat™. (zie stap 2 hieronder). Door de voorwerpen te behandelen met CleanCoat™ is Flexfurn het eerste bedrijf ter wereld dat zelf-desinfecterend meubilair aanbiedt. Wie met het meubilair in aanraking komt, is zeker dat het risico op overdracht van virussen en bacteriën tot het absoluut minimum herleid wordt. Klanten ontvangen hiervoor een Europees certificaat voor 1 jaar na de behandeling van hun meubilair.

“We wilden verder gaan dan de plexischermen, mondmaskers en handgels”, licht CEO James Verbeeck van Flexfurn toe. “CleanCoat™ is een oplossing op lange termijn. Het is niet alleen resistent tegen Covid-19, maar ook andere virussen en bacteriën, zoals griep. We kunnen niet wegnemen wat in de lucht hangt, maar via meubilair zal het alvast niet overgedragen worden.”

Werkwijze
1) Analyse iProtect Group voert eerst grondige onderzoeken uit in de ruimtes die moeten gedecontamineerd worden. Via 2 verschillende metingen krijgen ze een totaalbeeld van het huidige hygiëne-niveau en vormen de basis voor de actie die moet ondernomen worden.

2) Zelf-desinfecterende ACT-coating (CleanCoat™) Met een techniek van elektrostatische hechting kan op ieder voorwerp of oppervlak een beschermende coating worden aangebracht. Deze CleanCoat™ is een transparante en geurloze laag nanopartikels die bij blootstelling aan licht (natuurlijk of kunstmatig) alle bacteriën vanzelf afbreekt. Daardoor wordt het onmogelijk om virussen als Covid-19 via stoelen, speeltuigen, handvaten of winkelkarretjes over te dragen. De werking ervan is minstens 1 jaar gegarandeerd en wordt niet afgebroken bij een gewone poetsbeurt van de materialen.

3) Desinfectie Waar nodig plaatst iProtect Group een Dry Fogging-toestel in de ruimte, dat gedurende enkele uren de hele kamer grondig ontsmet. De vernevelaar zorgt met een nauwkeurigheid van 99,999 procent dat alle bacteriën en microben in de ruimte verdwenen zijn.

4) Dagelijkse poetsbeurt Met nog een andere samenstelling van de iProtect Group-productrange, kan ook de dagelijkse reiniging van kamers, kantoren en andere ruimtes gebeuren. Deze samenstelling van (ECA-)water en zout kan door gelijk welke poetsvrouw/man aangebracht worden en zorgt voor een enorme besparing op vlak van water en schoonmaakproducten. Op deze manier poetsen gaat veel sneller en is zeer milieuvriendelijk.

5) Certificaten Ontvang het Low Bacterial environment certificaat. Dit certificaat laat uw gasten weten dat je de hoogste standaard hebt op vlak van bescherming.

(*) Alle wetenschappelijke studies, erkenningen en certificaten zijn op eenvoudig verzoek ter inzage beschikbaar.

Meer info:
James Verbeeck, CEO Flexfurn: [email protected] +32 (0)477 37 21 86
Philip Caerts, CEO/Co-Owner iProtect Group: +32 (0)478 25 80 54

Over Flexfurn
In 1997 richtte James Verbeeck samen met zijn vader Alex, Europa 2000 op, een bedrijf dat zich specialiseerde in klap- en stapelbaar meubilair. Met succes want in amper tien jaar tijd groeide de onderneming door tot een van de marktleiders van klap- en stapelbaar meubilair in Europa.
In 2007 fusioneerde Europa 2000 met Lamata Contract Furniture, al meer dan 40 jaar een bekende naam in het Verenigd Koninkrijk.
Aanvankelijk opereerden beide partijen verder onder hun eigen bedrijfsnaam. Sinds 2013 vormen ze samen Flexfurn.
Flexfurn heeft momenteel een 30tal werknemers in dienst en beschikt over een meertalig verkoopteam met 10 medewerkers. De samenwerking tussen de interne klantendienst en de externe field accountmanagers zijn onze beste garantie voor een optimale klantenservice. Flexfurn beschikt over een magazijn van 8.000 m² met ruimte voor ongeveer 500.000 artikelen. Deze logistieke infrastructuur maakt het mogelijk om bijzonder snel uit te leveren, een van de onbetwistbare sterktes van Flexfurn.

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

 • Advies bij eerstelijnsvragen
 • Behartiging van (collectieve) belangen
 • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Eigen online bedrijfsprofielpagina
 • Mogelijke participatie bij werkgroepen
 • Onderzoeksresultaten en rapporten
 • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
 • Templates en voorbeelddocumenten
 • Toegang tot onze nieuwsbrieven
 • Toegang tot events van partners
 • Voordeeltarief activiteiten B.E.S.A.

Febelux

Beroepsfederatie voor de Live Communication & Eventsector

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 498 87 01 02
+32 (0) 2 474 83 90
[email protected]
https://www.febelux.com