ACCOUNT MANAGER FAIRS & EVENTS

We hebben een ijzersterke reputatie in (inter)nationale beurzen, congressen en events. We maken plaats voor kleine en grootse ideeën met medewerkers als belangrijkste kapitaal. Kortrijk Xpo, when ideas need space.

Commercieel talent (m/v/x) met hoog EQ

Je hebt een passie voor beurzen en events en weet als geen ander hoe je bedrijven in dit verhaal kan meekrijgen. Want het is niet zomaar een beursstand die je verkoopt, maar een totale belevenis: een unieke kans voor een bedrijf of organisatie om zichzelf in de picture te zetten, te connecteren met andere mensen en klantenrelaties op te bouwen. 

Op welke type beurzen kan je dan ingezet worden? Dit gaat van Bedrijvencontactdagen tot DIY Pro & Garden, van Broodway tot Meat Expo; m.a.w. een gigantisch scala aan industrieën die jouw playground worden om te gaan farmen en hunten!

 

Omdat dit een vrij unieke job is, hebben we een stappenplan opgemaakt zodat je een goed beeld krijgt van deze rol:

 1. Je gaat op zoek naar bedrijven die volgens jou een verrijking zijn voor onze beurs i.e. bedrijven die een interessante oplossing, dienst of product kunnen bieden voor beursbezoekers. Alvast een leuk gegeven om zo een eigen persoonlijke ‘touch’ te geven aan de beurs waarop je meewerkt!
 2. Je legt het eerste (telefonische) contact. Vol enthousiasme kan je de meerwaarde van de beurs toelichten. Uiteraard is het ook belangrijk om te luisteren naar de klant en hen te adviseren wat de mogelijkheden voor hen zijn.
 3. Hoe ga je nog te werk? Je kan een beroep doen op onze handige database waar je alle informatie over en contactmomenten met een prospect of klant overzichtelijk kan vastleggen en raadplegen.
 4. Je blijft contact houden, je beantwoordt vragen en adviseert welke deelnamemogelijkheden er zijn. Je denkt mee en weet precies hoe de klant het best zijn doelstellingen kan behalen. Kortom: je werkt aan de relatie met je bijna-klant om vervolgens het fantastische nieuws te vernemen… Ze willen exposant worden!
 5. Uiteraard stopt het niet bij deze ene exposant. Jouw einddoel: samen met je collega’s een waaier aan exposanten samenbrengen en er een werkelijke totaalbelevenis voor de bezoekers van maken. Hierbij werk je telkens in teams bestaande uit een Exhibition Manager, collega Account Managers, Exhibition Supports, team Marketing,…
 6. En dan is het moment er waar je team en jij zo hard naartoe gestreefd hebben: de beurs is in het zicht! Tijdens de opbouwdagen kan je je klanten fysiek ontmoeten en hen veel succes wensen bij de vele beurscontacten.
 7. Tijdens de effectieve beursdagen kan je dan (trots) je tour over de beursvloer doen. Dit is dan écht genieten voor je harde werk! Hierbij kan je volop netwerken met je klanten. En wie weet…zijn ze zelfs al vastbesloten om aan de volgende editie opnieuw mee te doen!

Jouw profiel

Je bent iemand met sterke commerciële skills, die graag vertoeft in de wereld van beurzen en events. Altijd bereid om nieuwe exposanten te overtuigen, zowel telefonisch als in het echte leven. Je combineert professionele knowhow met een klant- en resultaatgerichte aanpak en krijgt complimenten voor je inleving en doorzettingsvermogen. 

 • Je hebt reeds relevante ervaring binnen sales.
 • Je kan onze events verkopen in het Nederlands en Frans. Spreek je nóg meer talen? Super, want wij zoeken ook een Account Manager voor onze beurzen in Duitsland en Spanje!
 • Je bent stressbestendig en stelt je flexibel op.
 • Je bent een harde werker die zowel zelfstandig als in team floreert.

Wat krijg je bij Kortrijk Xpo?

Wij nemen ‘Great Place To Work’ hoog in het vaandel. Naast een voltijds vast contract krijg je:

 • Alle ruimte om verder (door) te groeien met opleidingen (vraag maar aan onze Xpozanen!)
 • De mogelijkheid om als Account Manager je professioneel netwerk aanzienlijk uit te breiden
 • Een dynamische organisatie met een open en informele bedrijfscultuur, waar mensen centraal staan
 • Een goede werksfeer: zo is er iedere vrijdagavond een after work drink voor alle collega’s en is er zelfs een in-house kinderopvang voor de aankomende zomervakantie in de maak.

Stel je kandidaat

Account Manager Fairs & Events , helemaal je ding? Solliciteer nu en word een Xpozaan.
Stuur je cv en motivatiebrief naar Dominique Ameloot, hr@kortrijkxpo.com.
Veel succes en wie weet tot snel!

 

Nog vragen over deze functie?

Bel Dominique Ameloot op +32 56 24 11 11.
Kortrijk Xpo
Dominique Ameloot
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
T +32 56 24 11 11
hr@kortrijkxpo.com

Devenir membre de Febelux?

Une adhésion Febelux présente de nombreux avantages:

 • Conseil sur questions de première ligne
 • Participation aux Febelux events
 • Protection des intérêts (collectifs)
 • Profil d’entreprise en ligne
 • Participer aux groupes de travail
 • Rapports et résultats de recherche
 • Affichage des postes vacants et des news
 • Templates et modèles de documents
 • Réception des newsletters Febelux
 • Accès aux salons, événements et séances

Febelux

Fédération professionnelle du secteur Live Communication & Events

Contact

Place de la Belgique 1
1020 Bruxelles
Belgique

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 484 05 66 88
+32 (0) 2 474 83 90
info@febelux.com
https://www.febelux.com/fr/