Easyfairs uitgeroepen tot Onderneming van het jaar 2018

Easyfairs uitgeroepen tot Onderneming van het jaar 2018

Easyfairs – eventorganisator en manager van eventlocaties – werd uitgeroepen tot «Onderneming van het Jaar®» 2018. Deze prestigieuze award wordt al sinds 1996 uitgereikt aan de “absolute elite” van de Belgische bedrijfswereld. Een onafhankelijke jury van specialisten kende de award dit jaar toe aan Easyfairs op basis van criteria als strategische focus, innovatie, openheid naar de wereld toe, voorbeeldig management, sterk beheer en financiële prestaties. De award wordt gesponsord door Ernst & Young, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis.

“Easyfairs onderscheidt zich als toonaangevende eventorganisator en manager van eventlocaties in België en ver daarbuiten en staat nu ook in de top 20 van eventorganisators wereldwijd,” zegt oprichter en CEO Eric Everard. “Deze award is dan ook een gigantische blijk van vertrouwen en het resultaat van de gemeenschappelijke inspanningen van ons hele team. Daarnaast is dit een enorme boost voor al onze toekomstige uitdagingen.”

Zowel Everard als Chief Operations Officer Anne Lafère benadrukken dat het de getalenteerde en goed opgeleide mensen bij Easyfairs zijn die aan de basis van dit succes liggen.

Lafère is bijzonder opgetogen met de award: “De evenementensector is in de eerste plaats een sector waar mensen primeren. In onze Easyfairs Academy, een mix van live sessies en e-learning, bundelen we onze best practices zodat die in de hele organisatie kunnen doorstromen. Op die manier kunnen onze medewerkers zich maximaal ontplooien en houden we de bekwaamheidscurve zo hoog mogelijk. Onze leer- en ontwikkelingsprocessen hebben niet alleen een positive invloed op de vaardigheden van onze medewerkers, maar hebben ook de motivatie en bijgevolg het engagement van onze medewerkers een flinke boost gegeven met een hoger personeelsbehoud tot gevolg.”

Sinds de oprichting 20 jaar geleden was Easyfairs altijd een toonbeeld van creatieve groei: 13% per jaar via de lancering van nieuwe eventmerken, de ontwikkeling en geocloning van bestaande merken en de overname van merken van andere organisatoren. “Ieder jaar herinvesteren we 80% van onze winst in toekomstige projecten en activiteiten”, aldus Everard. Momenteel organiseert Easyfairs 218 evenementen in 17 landen en beheert het evenementenhallen in België, Nederland en Zweden. Er werken 750 mensen.

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

 • Advies bij eerstelijnsvragen
 • Behartiging van (collectieve) belangen
 • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Eigen online bedrijfsprofielpagina
 • Mogelijke participatie bij werkgroepen
 • Onderzoeksresultaten en rapporten
 • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
 • Templates en voorbeelddocumenten
 • Toegang tot onze nieuwsbrieven
 • Toegang tot events van partners
 • Voordeeltarief activiteiten B.E.S.A.

Febelux

Beroepsfederatie voor de Live Communication & Eventsector

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 498 87 01 02
+32 (0) 2 474 83 90
info@febelux.com
https://www.febelux.com