Easyfairs finalist voor ‘Onderneming van het Jaar®’

Eventorganisator en manager van eventlocaties één van de vijf finalisten voor prestigieuze Belgische award

 

Brussel, 10 september 2018: Easyfairs – eventorganisator en manager van eventlocaties – werd genomineerd als een van de vijf finalisten voor de titel van « Onderneming van het Jaar® » 2018. Deze prestigieuze award is al sinds 1996 een exclusive onderscheiding voor de absolute elite onder de Belgische ondernemingen. Op 15 oktober 2018 bekroont een onafhankelijke jury van specialisten die onderneming die zich nog meer dan de andere finalisten onderscheidt door haar wil om te creëren, haar streven naar innovatie, haar zin voor strategie, haar competitieve ingesteldheid, haar openheid voor de wereld en uiteraard haar voorbeeldige bestuur. De award wordt gesponsord door Ernst & Young, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis.

“Met onze missie om onze communities een blik op hun toekomst te geven (Visit the Future) en onze ‘Real Life Social Media’-aanpak, onderscheidt Easyfairs zich als dé eventorganisator en manager van eventlocaties in België en daarbuiten,” aldus Eric Everard, stichter en CEO van de Easyfairs Groep. “We zijn allemaal zeer trots en blij met onze nominatie voor deze ontzettend prestigieuze award en we kijken vol verwachting uit naar de prijsuitreiking.”

Easyfairs werd 20 jaar geleden opgericht. Al die tijd was het een schoolvoorbeeld van creatieve groei: 13% per jaar, met dank aan de succesvolle introductie van nieuwe eventmerken, de ontwikkeling en geo-cloning van bestaande merken en de acquisitie van merken van andere organisatoren. Easyfairs organiseert momenteel 218 evenementen in 17 landen en beheert evenementenhallen in België, Nederland en Zweden. De onderneming heeft meer dan 750 medewerkers in dienst.

De Easyfairs events geven professionele en consumenten communities, alsook specifieke groepen zoals bijvoorbeeld kunst- of stripverzamelaars, een blik op hun toekomst. Ze brengen gelijkgestemden rechtstreeks met elkaar in contact en geven hen een unieke, impactvolle beleving.

Zoals in zoveel grote succesverhalen van ondernemers zette ook Easyfairs onverwachts in op een interessante trend. “Dankzij Real Life Social Media konden we met onze live events een nieuwe weg inslaan. We verkenden nieuwe opportuniteiten in een hedendaagse context”, aldus Everard. “De behoefte aan menselijk contact tussen economische actoren nam recht evenredig toe met de globalisering van data en de opkomst van social media. Maar uiteraard evolueert de manier waarop mensen op dergelijke live events met elkaar interageren constant.”

Easyfairs onderscheidt zich door haar innovatiecultuur. Dat is te zien in de evenementen die ze organiseert en in de technologische innovaties die ze inzet voor deze events en in haar eventlocaties. Bovendien wordt Easyfairs gedreven door een extreem klantgerichte aanpak. De input en feedback van haar klanten is de motor voor het ontwikkelen van nieuwe producten. De Easyfairs Academy werd in het leven geroepen om via zowel innovatieve face2face programma’s als e-learning modules de talentontwikkeling van haar personeel te stimuleren. Ten slotte is Easyfairs erin geslaagd om als organisatie uitermate kort op de bal te spelen, met de geo-cloning van bestaande concepten en de industrialisatie van belangrijke processen over alle vestigingen van Easyfairs heen.

“Evenementen die hele gemeenschappen samenbrengen, wacht meer dan ooit een mooie toekomst. Maar dan moet elke beslissing in het belang van de klant worden genomen en moet men maximaal inzetten op de klantervaring, die makkelijk, intuitief, innovatief en herscheppend moet zijn. En het gebruik van nieuwe technologieën moet helemaal in dienst staan van die klantervaring,” besluit Everard.

 


Bezoek voor meer informatie onze website
www.easyfairs.com  

Lid worden van Febelux?

Een Febelux-lidmaatschap heeft tal van voordelen:

 • Advies bij eerstelijnsvragen
 • Behartiging van (collectieve) belangen
 • Kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Eigen online bedrijfsprofielpagina
 • Mogelijke participatie bij werkgroepen
 • Onderzoeksresultaten en rapporten
 • Vacatures en nieuwsberichten plaatsen
 • Templates en voorbeelddocumenten
 • Toegang tot onze nieuwsbrieven
 • Toegang tot events van partners
 • Voordeeltarief activiteiten B.E.S.A.

Febelux

Beroepsfederatie voor de Live Communication & Eventsector

Contactgegevens

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Twitter · LinkedIn
+32 (0) 498 87 01 02
+32 (0) 2 474 83 90
[email protected]
https://www.febelux.com